Bilete de tren GRATUITE în Spania valabile până la 31 decembrie!

Diaspora Madrid

Bilete de tren GRATUITE în Spania valabile până la 31 decembrie!

autobuze, Avant, AVE, bilete de tren, Cercanias, gratuite, Renfe, Rodalies, Spania

Bilete de tren GRATUITE în Spania valabile în perioada 1 septembrie – 3 decembrie 2022. Guvernul spaniol a anunțat că trenurile locale și de distanță medie vor fi gratuite din septembrie. Explicăm în detaliu în ce constă această măsură și cum va funcționa. În plus, vor exista reduceri de 50% la trenurile de lung parcurs (AVE).

Inflația și prețul carburanților penalizează buzunarele consumatorilor care trebuie să călătorească frecvent. Autorităţile au implementat o măsură pentru a ieftini călătoriile cu trenul pentru cei care călătoresc frecvent. Decretul a fost deja aprobat de Guvern și a fost deschis termenul de solicitare a noilor bilete.

Această măsură a fost anunțată încă de la începutul verii iar acum au fost publicate şi condiţiile în care pot fi obţinute aceste gratuităţi. Spania are o reţea feroviară extinsă, una dintre cele mai bune din Europa

Călătorie gratuită de la 1 septembrie la 31 decembrie

Mai exact, OUG 14/2022 din 1 august stabilește că trenurile locale și de lungă distanță operate de Renfe vor fi gratuite de la 1 septembrie până la 31 decembrie 2022.

Mesajul ambasadorului României în Regatul Spaniei cu ocazia zilei de 15 august

Scopul acestei măsuri este de a aborda criza de combustibil și de a reduce emisiile poluante prin încurajarea cetățenilor să folosească transportul public pentru deplasările obișnuite în locul mașinilor personale.

Cum va funcționa legitimația pentru bilete de tren GRATUITE

Între 1 septembrie și 31 decembrie 2022 se va emite un abonament gratuit valabil pentru călătorii nelimitate cu trenurile regionale Cercanias, Rodalies(Catalonia) și convenționale Media Distancia, servicii furnizate de Renfe.

Pentru trenurile regionale Cercanias și Rodalies

Legitimațiile vor fi valabile pentru călătorii nelimitate între orice origine și orice destinație din rețeaua respectivă între 1 septembrie și 31 decembrie 2022. Acestea vor fi gratuite numai dacă efectuați cel puțin 16 călătorii în cele patru luni, adică trebuie să călătoriți de cel puțin patru ori pe lună. Nu trebuie uitat că scopul este de a atrage utilizatorii obișnuiți ai transportului public.

Amazon Spania majorează prețul subscripției anuale Prime cu 39% din septembrie!

Pentru a dovedi acest lucru, va trebui să lăsați un depozit de 10 euro. Acesta vă va fi returnat la final, atunci când se va verifica dacă ați efectuat minimum 16 călătorii.

Pentru trenurile Media Distancia

De asemenea, distanța medie convențională beneficiază de o subvenție de 100% din partea guvernului. De asemenea, va fi creat un bilet special pentru mai multe călătorii, cu călătorii nelimitate timp de patru luni.

Pentru a beneficia de gratuitate, trebuie să se efectueze minimum 16 călătorii. Garanția este de 20 de euro și vă va fi returnată după 31 decembrie, după ce se va verifica dacă ați efectuat numărul minim de călătorii. În acest caz, se va vinde un abonament pentru fiecare rută, adică pentru fiecare origine-destinație.

Abonamentele obișnuite vor fi întrerupte

Aceste noi legitimații de călătorie gratuite le vor înlocui pe cele pe care Renfe le are în prezent. Abonamentele obișnuite vor înceta să mai fie vândute de la începutul lunii septembrie până la sfârșitul anului. În această perioadă, vor putea fi cumpărate doar bilete simple, indiferent dacă sunt simple sau dus-întors.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Reducere de 50% la Avant, AVE și autobuze

Alte servicii feroviare nu vor fi complet gratuite, dar guvernul le va subvenționa cu o reducere de 50% pentru a le face mai accesibile pentru călătorii obișnuiți.

Trenurile Avant Media Distancia

Trenurile Avant, care sunt trenuri de mare viteză, dar care acoperă rute pe distanțe medii, nu vor fi gratuite, dar vor avea o reducere de 50% din prețul biletului pentru călătorii frecvenți care cumpără carduri de călătorie cu mai multe călătorii, cum ar fi Tarjeta Plus, Tarjeta Plus 10 sau Tarjeta Plus 10-45.

Televiziune online oriunde te-ai afla! România TV LIVE prin internet!

Dacă aveți un abonament cumpărat înainte de 1 septembrie, dar veți călători înainte de sfârșitul anului, puteți solicita o rambursare de 50% din prețul biletului. În plus, aceste reduceri de 50% sunt compatibile cu alte reduceri, cum ar fi reducerea pentru familii numeroase.

Trenurile AVE

În cazul serviciilor de mare viteză, cum ar fi AVE, utilizatorii obișnuiți vor beneficia, de asemenea, de o reducere de 50% pentru călătoriile cu durata mai mică de 100 de minute.

Autobuze interurbane

De asemenea, liniile de autobuze interurbane concesionate de stat trebuie să aplice o reducere de 50% la abonamentele cu mai multe călătorii pentru mai mult de două călătorii între 1 septembrie și 31 decembrie. O compensație de 5,5 milioane de euro este disponibilă în acest scop.

Unde pot vedea românii din diaspora meciuri de fotbal din România gratuit?

Unde se poate solicita un abonament pentru a călători gratuit cu trenul?

Trebuie să vă înregistrați pe site-ul web al Renfe sau pe aplicația acesteia. Abonamentele vor fi eliberate începând cu 24 august.

În aplicaţia RENFE, veți primi un cod QR, care urmează a fi scanat la fiecare dată călătorie cu trenul.

Gratuitățile sunt pentru cetățenii și rezidenții spanioli, ele nu se aplica turiștilor care nu au rezidență în Spania.

Bilete de tren GRATUITE în Spania valabile până la 31 decembrie!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.