Avertizare meteo în Spania: Furtuna „Filomena” va lăsa ninsori fără precedent în Peninsula Iberică

Diaspora Madrid

Avertizare meteo în Spania: Furtuna „Filomena” va lăsa ninsori fără precedent în Peninsula Iberică

2021, avertizare meteo în Spania, Filomena, furtună de vânt, ninsori abundente, precipitații, Spania

Avertizare meteo în Spania: Furtuna „Filomena” aduce ninsori abundente și viscol în centrul și interiorul estic al Peninsulei Iberice. Începând de azi, va ajunge în nordul Insulelor Canare și va pătrunde în Peninsulă și Insulele Baleare în următoarele zile.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) avertizează că ninsorile vor avea loc la altitudini foarte mici în zonele din interiorul peninsulei, datorită interacțiunii aerului foarte umed și relativ cald cu masa de aer rece, care este prezentă de câteva săptămâni în aproape toată Spania.

În zonele montane, se așteaptă ca cele mai mari acumulări de zăpadă să apară în Sistemul Iberic și, de asemenea, în zona Sierra Nevada. În aceste zone se va depune un strat de zăpadă care poate depășii 50 de centimetri. În plus, „Filomena” este însoțită de o furtună de vânt, valuri și precipitații. Acesta va fi observată mai întâi în arhipelagul Canar și mai târziu, în sudul peninsulei, Ceuta și zona mediteraneană.

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România

În interiorul peninsulei, vor fi înregistrate precipitații abundente la altitudini cuprinse între 500-700 de metri, aproximativ de miercuri după-amiază. În zonele din sud-estul Peninsulei se va extinde și se va intensifica, în cursul zilei de joi și vineri.

În cursul zilei de vineri, va ninge la altitudini ce vor scădea la 200-400 m. În weekend, furtuna se va deplasa spre nord, ninsoarea va afecta mai mult acele zone.

Avertizare meteo în Spania: Furtuna „Filomena” va lăsa ninsori fără precedent în Peninsula Iberică


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu