13 februarie – Ziua Mondială a Radioului. Proclamată în 2011 de către statele membre ale UNESCO și adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2012 ca Ziua Internațională, 13 februarie a devenit Ziua Mondială a Radioului (WRD).

Radioul este un mijloc puternic de celebrare a umanității în toată diversitatea sa și constituie o platformă pentru discursul democratic. La nivel global, radioul rămâne cel mai consumat mediu. Această capacitate unică de a ajunge la cea mai largă audiență înseamnă că radioul poate modela experiența diversității unei societăți, poate sta ca o scenă pentru ca toate vocile să vorbească, să fie reprezentate și auzite.

Posturile de radio ar trebui să deservească comunități diverse, oferind o mare varietate de programe, puncte de vedere și conținut și să reflecte diversitatea publicului în organizațiile și operațiunile lor. Cu ocazia Zilei Mondiale a Radio 2021 (WRD 2021), UNESCO solicită posturilor de radio să sărbătorească a 10-a aniversare a acestui eveniment și cei peste 110 ani de radio.

Invitatul emisiunii CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ transmisă în DIRECT de la 17:00 la 19:00 (ora României); 16:00-18:00 (ora Spaniei) este un adevărat urmaș al regelui rock internațional Elvis PRESLEY solistul JOLI BARTHA. Realizatorul și prezentatorul emisiunii Mircea PELEA. Ascultă Radio Prietenia AICI!

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogger

Potrivit ONU, deviza acestei ediţii “New World, New Radio” este un elogiu al rezistenţei radioului. Este un tribut adus capacităţii sale de adaptare perpetuă la ritmul transformărilor din societate şi al noilor nevoi ale ascultătorilor. Accesibil oriunde şi oricând, radioul ajunge la un public larg. Se prezintă ca o arenă în care toate vocile pot fi exprimate, reprezentate şi auzite, de aceea radioul este cel mai consumat mijloc de comunicare din lume, în prezent.

Citește și:

Primul Congres Mondial pentru Pace IFLAC în America Latină

SĂRBĂTORIREA A 145 DE ANI DE LA NAȘTEREA SCULPTORULUI CONSTANTIN BRÂNCUȘI – PROIECȚIE FILM DOCUMENTAR ICR MADRID

Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate

Cu ocazia Zilei mondiale a radioului 2021, UNESCO solicită posturilor de radio să sărbătorească ediţia aniversară, cea de-a 10-a, a Zilei mondiale a radioului şi cei peste 110 ani de radio prin trei teme:

Evoluţie: Lumea se schimbă, radioul evoluează.
Inovaţie: Lumea se schimbă, radioul se adaptează şi inovează – radioul se adaptează noilor tehnologii şi rămâne mijlocul de comunicare accesibil oriunde şi pentru toată lumea.
Conexiune: Lumea se schimbă, radioul se conectează – serviciile radio pentru societăţile noastre în timpul dezastrelor naturale, crizelor socio-economice, epidemiilor etc.

Surse: asiiromani.com / agerpres.ro

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului (WRD)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.