Vaccinul anti COVID-19 distribuit în cutii de pizza la Slobozia. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare contra COVID-19, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, de ce au ajuns dozele de vaccin în cutii de pizza la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Ialomița a dat startul marți, 5 ianuarie 2021, campaniei de vaccinare anti COVID-19 în spitalele din județ. De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele necesare imunizării primilor medici din județ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei. La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza.

Valeriu Gheorghiță a declarat că acele cutii de pizza au fost puse într-o “ladă frigorifică calificată”. Temperatura este monitorizată în permanență, pe tot parcursul traseului; din momentul în care dozele pleacă din frigider și până când ajung în centrele regionale de vaccinare.

“Acele cutii sunt puse într-o cutie frigorifică calificată, care prezintă un data-logger care monitorizează în permanență temperatura. Acele informații referitoare la respectarea condițiilor de temperatură sunt descărcate în calculator și se pot vedea pe tot parcursul pe care acel vaccin îl parcurge din momentul în care pleacă din frigider până când ajunge în centrul regional. Evident că la preluarea dozelor de vaccin în centrul regional există un proces verbal de predare preluare și există un aviz de însoțire al acestor doze unde este obligatoriu să se specifice și să se verifice respectarea condițiilor de temperatură”.

a declarat Valeriu Gheorghiță.

Surse: https://www.independentonline.ro https://ziare.com

Vaccinul anti COVID-19 distribuit în cutii de pizza la Slobozia


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.