Ultimele zile în care te mai poți înscrie pentru o tabletă gratis de la DRP! Mai jos vă prezentăm comunicatul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni unde se detaliază cum te poți înscrie pentru a intra în posesia unei tablete gratis prin programul Cartea de acasă. Tableta cu cărți!

Conservarea limbii române, ca element de coeziune a românilor de pretutindeni, și contribuția la promovarea identității lingvistice și culturale românești reprezintă priorități ale Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Prin atribuţiile şi obiectivele asumate la nivel instituţional, DRP acționează în sensul sprijinirii acțiunilor de cunoaștere și folosire a limbii române în rândul comunităților românești din afara granițelor.

Având în vedere contextul sanitar actual, precum și noile tendințe în domeniul educației, devine necesară utilizarea unor instrumente moderne, atractive și accesibile de către copiii români din afara granițelor, prin intermediul cărora să fie asigurat accesul la cărți digitale în limba română.

Astfel, a fost lansat proiectul propriu Cartea de acasă. Tableta cu cărți.

Acest proiect presupune achiziția și distribuția de tablete electronice care vor fi utilizate pentru activitățile de învățare a limbii române de către copiii români din afara granițelor.

Bunurile achiziționate vor fi distribuite prin donație, conform prevederilor legale, în baza solicitărilor primite.

Beneficiari eligibili:

 • copiii români din afara granițelor (cu excepția Republicii Moldova);
 • cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani;
 • care frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească.

Înscrierea în program se face până la data de 20 noiembrie 2021, la adresa electronică [email protected], prin transmiterea următoarelor:

 1. Cerere de înscriere completată conform modelului anexat; Cerere
 2. Copie a documentului de identitate al persoanei care formulează cererea;
 3. Document din care să reiasă că beneficiarul pentru care se face cererea frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească;
 4. Acord de prelucrare a datelor cu caracter personal conform modelului anexat: DECLARAŢIE
 5. Declarația privind apartenența la identitatea culturală română (se va completa doar de către persoanele care nu dețin cetățenia română): DECLARAŢIE

Vezi și:

„Lecţia de Istorie Vie” organizată la Madrid pentru elevii care urmează cursul LCCR din Spania

Cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în Spania – 2021!

Notă:

 1. Sunt considerate eligibile doar înscrierile însoțite de toate documentele solicitate.
 2. Aprobarea cererilor de înscriere se face la nivelul DRP.
 3. În cazul în care numărul de solicitări este mai mare decât cel al bunurilor achiziționate, distribuția se va realiza în ordinea înscrierilor, până la epuizarea bunurilor achiziționate.
 4. Distribuția/expediția va fi suportată de către DRP, la adresa specificată de către beneficiar, pe parcursul anului 2021, în limita resurselor existente pentru această activitate, respectiv în anul 2022.

Ultimele zile în care te mai poți înscrie pentru o tabletă gratis de la DRP!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.