TVR a pierdut în favoarea Trinitas TV transmiterea celebrului festival ‘George Enescu’. Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, arată într-un comunicat de presă că TVR a pierdut în favoarea Trinitas TV dreptul de a transmite ediția din acest an a Festivalului Enescu.

Motivul?

Postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel. Dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat, potrivit comunicatului deputatului liberal.

Gigel Stirbu a precizat ca Festivalul Enescu nu este numai cea mai importanta manifestare culturala internationala de omagiere si de cunoastere a operei marelui compozitor George Enescu, “dar si cel mai bun prilej de promovare internationala a valorilor culturale ale Romaniei.

Toate natiunile importante ale lumii isi sustin artistii de valoare prin evenimente si programe culturale de anvergura. Acestea,la randul lor, contribuie decisiv la cresterea renumelui si prestigiului tarilor respective in lume.

Ca de fiecare data, Festivalul International George Enescu aduce din nou pe scena personalitati de renume mondial, continuand astfel linia de dezvoltare constanta si de crestere in valoare”.

Ratarea difuzării Festivalului George Enescu demonstrează încă o dată incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur și simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcționează în detrimentul cetățenilor români, dar acest lucru se explică prin neputința și incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR”, mai arată Gigel Știrbu.

Sursa: www.ziare.com

TVR a pierdut în favoarea Trinitas TV transmiterea celebrului festival ‘George Enescu’


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.