Spania va testa vaccinurile la copii. Între aprilie și iunie, mai multe spitale pediatrice din toată Spania vor începe studii clinice cu vaccinurile Janssen și Pfizer la copii și femei însărcinate. Janssen a început deja un studiu de fază 2 cu adolescenți între 12 și 17 ani în mai multe centre.

Printre acestea, Spitalul Clinic Universitar din Santiago de Compostela. Aici lucrează medicul pediatru și consilierul pentru vaccinuri al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Federico Martinón.

Angajamentul care a existat cu agențiile de reglementare a fost acela că, odată ce siguranța a fost confirmată și eficacitatea clinică a vaccinurilor la adulți, care a fost cea mai mare prioritate, segmentul populației a fost extins la adolescenți și copii.

spune Martinón.

Astfel, odată ce procesul de vaccinare a adulților a fost lansat la nivel global și acumulează studii de eficacitate, cele patru vaccinuri autorizate în Europa – Pfizer; Moderna; Astrazeneca și Janssen – au început sau se pregătesc să înceapă cu „Scalarea vârstei în jos”, așa cum indică Martinón : „Procesul se desfășoară cu o scădere progresivă a vârstei, mai întâi la adolescenți și vârsta scade până la sugari”.

Vezi și:

Actualizată lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 20 din 25.03.2021

Preliminariile CM 2022 Qatar pentru tricolori

În cazul adolescenților, Janssen a început deja un studiu clinic de fază 2 în Spania. Testele au început în primele săptămâni ale lunii martie într-unul dintre centrele participante, Spitalul Universitar din Madrid din La Paz. Alberto Borobia, care coordonează procesul la acest centru, spune că recrutarea adolescenților se apropie de final.

Campanie de recrutare și la Barcelona

Spitalul Sant Joan de Déu Barcelona și Institutul de Cercetare Sant Joan de Déu caută copii și adolescenți sănătoși pentru a participa la studiile clinice ale vaccinurilor împotriva COVID-19.

Dacă fiica sau fiul dvs. are între 5 și 17 ani și sunteți interesat să participați, puteți completa formularul pe care îl veți găsi în linkul biografiei noastre. Unitatea de cercetare clinică a SJD Barcelona vă va contacta pentru a vă oferi mai multe informații.

trasmite Sant Joan de Déu Barcelona.

Trei sau patru luni pentru a obține primele rezultate

Un grup de 660 la nivel global. „Cinci scheme de vaccinare vor fi evaluate și activitatea imunitară va fi evaluată la adolescenții sănătoși care nu au trecut de Covid”, explică Borobia. Acesta calculează trei sau patru luni pentru a obține primele rezultate ale acestui studiu de fază doi. Acesta consideră că „aproape cu siguranță se va suprapune cu faza 3”.

Mii de copii și adolescenți spanioli vor fi recrutați în cadrul studiilor, care vor începe să primească vaccinuri între aprilie și iunie. Probele vor începe prin evaluarea copiilor sănătoși și indiferent dacă au reușit sau nu să treacă de Covid înainte. „Înainte de a fi vaccinați, copiii sunt testați pentru a vedea dacă au trecut infecția. Aceștia sunt apoi vaccinați și urmăriți timp de 18 luni, în care sunt evaluate siguranța, eficacitatea vaccinului și alte efecte, cum ar fi durata imunității”, explică pediatra Silvina Natalini.

Vaccinarea în masă a copiilor „până la începutul anului 2022”

Studiile clinice la copii vor începe în următoarele săptămâni. Martinón estimează că după vara anului 2021 vor exista suficiente date pentru a putea încorpora noi grupe de vârstă în fișele tehnice ale vaccinurilor. Potrivit lui Natalini, perspectiva de a începe vaccinarea în masă a copiilor și adolescenților este „până la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022”.

În paralel cu copiii, ambele companii farmaceutice vor începe, de asemenea, studii la femeile gravide. Studiu pe care Pfizer deja îl face în Statele Unite. Până în prezent, în Spania, vaccinul împotriva Covid la femeile însărcinate este indicat doar acelor femei cu risc ridicat și lăsând la aprecierea femeii însărcinate și a medicului de familie, decizia de a se vaccina.

Sursa: elindependiente.com / instagram.com/sjdhospitalbarcelona

Spania va testa vaccinurile la copii. Vaccinarea în masă a copiilor „până la începutul anului 2022”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.