Spania renunță la controalele medicale pentru pasagerii care sosesc în Spania pe calea aerului sau pe mare. Măsura este valabilă pentru pasagerii care provin din statele membre ale Uniunii Europene sau statele asociate Schengen. Astfel, călătorii care ajung în Spania din România NU vor mai fi supuși controalelor.

Condiții de călătorie spre Spania

Potrivit deciziei Direcției Generale de Sănătate Publică, publicată joi (2 iunie) în Monitorul Oficial al Statului (BOE), Spania nu va mai solicita formularul de control sanitar SpTH sau certificatul COVID-19, călătorilor care sosesc din țările Uniunii Europene sau din spațiul Schengen.

Rezoluția subliniază că, în Spania, datorită ratelor ridicate de acoperire prin vaccinare, peste media Uniunii Europene, și a situației favorabile a sistemului de sănătate, “se consideră, de asemenea, oportună eliminarea restricțiilor de călătorie pentru persoanele care provin din țări aparținând Uniunii Europene sau considerate țări asociate la Schengen“.

Cu toate acestea, persoanele care sosesc în Spania pe cale aeriană sau maritimă din țări care nu aparțin Uniunii Europene sau care nu sunt considerate țări asociate la Schengen “pot fi supuse unui control medical la primul punct de intrare, care va include cel puțin măsurarea temperaturii, un control al documentelor și un control vizual al stării fizice“, se precizează în document.

Unde este obligatorie utilizarea măștilor de protecție în Spania?

Măștile continuă să fie obligatorii în interiorul centrelor, serviciilor și unităților de sănătate. De asemenea, în transportul aerian, feroviar și cu autobuzul, precum și pe nave, atunci când distanța de siguranță nu este garantată.

Condiții de călătorie spre România

La intrarea în România:

  • Nu se mai aplică măsura carantinării.
  • Nu mai este obligatorie completarea formularului digital de intrare în țară (PLF).

Shopping și informații turistice despre capitala Spaniei

Shopping la Madrid

Transport Public la Madrid

Obiective Turistice la Madrid

Sursa Monitor Oficial: boe.es

Spania renunță la controalele medicale pentru călătorii din UE și zona Schengen!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.