Spania este din nou pe lista țărilor din zona galbenă. A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Se instituie măsura carantinei obligatorie asupra persoanelor care sosesc în România. Lista a intrat în vigoare din această seară.

Vezi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat actualizată

EXCEPȚII DE LA MĂSURA CARANTINEI

Călătorii care sosesc în România și au o ședere de maxim 72 de ore pe teritoriul românesc nu sunt obligați să stea în carantină, dacă prezintă un test negativ RT-PCR pentru SARS-COV-2, test efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României.

Călătorii care doresc să rămână în România mai mult de 3 zile, trebuie să stea în carantina de 14 zile, dar în cea de-a opta zi, pot face un test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 și, dacă testul este negativ iar persoana nu prezintă simptomele specifice infectării, aceasta are posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi.

Testele de detectare a SARS-COV-2 solicitate trebuie efectuate în laboratoare autorizate iar rezultatul acestora trebuie să includă și datele de identificare ale persoanelor pentru care au fost efectuate testele.

CONDIȚII DE CĂLĂTORIE ÎN SPANIA

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată) cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă (NU și terestră).

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană.

Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.

Se suspendă reînceperea cursurilor școlare în Madrid și Castilla – La Mancha

Lista a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de incidența COVID-19 în statele respective, și a fost aprobată de CNSU.

Sunt peste 40 de țări incluse pe listă, iar noutățile sunt Spania și Franța. Aceste țări au fost nou introduse și se regăsesc după mai mult timp pe această listă a țărilor cu risc. Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.

Vezi lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat AICI!

Spania este din nou pe lista țărilor din zona galbenă. Carantina obligatorie la intrarea în România


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.