Românul împușcat mortal în Spania avea 35 de ani și antecedente penale! Duminica trecută, un bărbat în vârstă de 77 de ani, a împușcat un intrus care încerca să forțeze încuietoarea casei sale, o fermă numită Valdelobos situată pe Carretera de la Atalaya din Ciudad Real.

Autorul împușcăturilor este un pensionar în vârstă de 77 de ani, proprietar al unui magazin de papetărie din Ciudad Real (Spania). Acesta a auzit zgomote în noapte la ferma sa și s-a dus să verifice ce se întâmplă. Bărbatul a văzut o persoană care se presupune că forțează încuietoarea, așa că a tras mai multe focuri, apoi a sunat la 112.

Avizul evenimentului a fost primit la ora 02:34 în dimineața zilei de duminică. Agenți din poliția națională, poliția locală și o ambulanță s-au deplasat la locul respectiv. Aceștia doar au putut confirma decesul românului.

Proprietarul a fost arestat după ce a sesizat el însuși poliția și a fost adus în fața justiției. Autorul este acuzat de comiterea unei crime. Judecătorul a decretat închisoare provizorie și fără cauțiune pentru acuzat.

După cum scrie presa spaniolă, decedatul și presupusul hoț avea 35 de ani și inițialele N. D. R. C.. Acesta era de origine română și era cunoscut cu antecedente penale în mai multe dosare pentru infracțiuni contra patrimoniului. Adică jaf cu forță în casele din zonă.

Vezi și:

Vaccinul nu te scapă de izolare: 22 de pasageri ai cursei aeriene Madrid-Sibiu, plasați în carantină

Diaspora: Fără copii xerox, pentru servicii consulare

Aparent, el era cunoscut și de agenții de poliție, în special de Garda Civilă, care îl reținuse cu alte ocazii. El opera frecvent în aceeași zonă și intrase deja în alte ferme înainte.

Joia trecută, circula un zvon precum defunctul, în urmă cu câteva zile, a intrat în casa unuia dintre frații proprietarului casei. Romănul nu ar fi fost singur, ci împreună cu un alt complice, dar aceste informații nu au fost confirmate.

Legitimă apărare

Cazul a redeschis dezbaterea privind legitima apărare în proprietatea privată. Mulți politicieni au ieșit în apărarea bărbatului care a împușcat și ucis presupusul hoț, care încerca să-i intre în casă.

Pe rețelele de socializare au fost și mai puternice dezbaterile, cerând eliberarea acestuia. „Tot sprijinul nostru pentru acest om nevinovat care a intrat în închisoare pentru că s-a apărat în propria casă. Avem nevoie de legi care să protejeze oamenii buni și nu criminalul. Dreptul la legitimă apărare trebuie să prevaleze. Cerem eliberarea sa rapidă “, au spus ei.

Sursa: okdiario.es

Românul împușcat mortal în Spania avea 35 de ani și antecedente penale!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.