Românii din Madrid s-au rugat împreună cu episcopul lor de Înviere. Imaginile surprinse la Madrid de sărbătoarea Învierii Domnului, precum și la alte lăcașuri de cult din țară și străinătate, evidențiază că rugăciunea și disciplina sunt total compatibile, trasmite agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române.

Credincioșii ortodocși din Madrid au asistat sâmbătă la Slujba Învierii oficiată la catedrala ortodoxă.

Pentru a respecta normele igienico-sanitare impuse de autorități, în vecinătatea catedralei a fost amenajat un spațiu pentru credincioșii care nu au putut intra în lăcașul de cult din pricina restricțiilor. În partea dreaptă a bisericii a fost amplasat un ecran de dimensiuni mari pentru cei din exterior.

Imagini din curtea lăcașului de cult. Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei.

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, începând cu ora 19:00. Din sobor au făcut parte: arhid. Spiridon Burlacu, consilier eparhial al sectorului de protocol, protos. Macarie Bărgăvanu, secretar eparhial  etc.

Vezi și:

Identificat corpul unui român după ce a petrecut 13 ani într-un congelator la o morgă din Spania

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Campania pentru Declarația pe venit 2020 începe miercuri, 7 aprilie. Cine este obligat să o prezinte!

La Slujba Învierii au fost prezenți și reprezentanți ai primăriei din Madrid: Alberto Serrano Patino și Belen del Pozo Gonzalez.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei a dat citit pastorala adresată cu prilejul sărbătorilor pascale.

Sursa: basilica.ro

Românii din Madrid s-au rugat împreună cu episcopul lor la slujba de Înviere 2021


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.