Program de ajutor pentru închirierea locuințelor 2019. Începând de luni 27/05/2019 toate persoanele care îndeplinesc rechizitele necesare pot cere un ajutor de chirie.

Pentru a solicita acest ajutor aveți la dispoziție doar 15 zile.

Pot beneficia de acest ajutor persoanele fizice care au vârsta pana în 35 de ani și persoanele peste 65 de ani, care dețin o locuința închiriata sau doresc sa închirieze.

Valoarea chiriei în momentul solicitării ajutorului trebuie sa fie inferioara sau egala cu 600 de euro pe lună sau până la 900 de euro în cazul familiilor numeroase.

Linii generale ale programului privind ajutorul pentru închirierea locuințelor

Ajutoare pentru tinerii sub 35 ani

Chiriașii cu venituri până la 22.558 euro/an în (14 plătiți) și nu au o casă în Spania pot solicita o subvenție de până la 50% din venitul lunar, atâta timp cât acesta nu depășește 600 de euro. În Madrid sau Barcelona, în cazul în care prețurile chiriilor sunt mai mari, limita subvenției se ridică la 900 euro. Subvenția este redusă la 30% din venitul lunar pentru cei cu venituri cuprinse între 601 euro la 900 de euro. Locuința închiriată trebuie să fie locuința permanentă pe toată durata ajutorului acordat, asta înseamnă până la trei ani.

Ajutorul pentru persoanele cu vărsta de peste 65 ani

Chiriașii pensionari pot beneficia, de asemenea, de ajutorul de până la 50% din venitul lunar, cu condiția ca venitul  lor să nu depășească 100.000 euro, să nu aibă proprietăți în Spania și să câștige o sumă similară cu cea a tinerilor până în 35 de ani.

Ajutoarele pentru cei cu vârsta cuprinsă între 35 de ani până la 65 ani

Pentru restul chiriașilor, indiferent de vârstă, condițiile sunt menținute în ceea ce privește venitul pe unitatea familială, (22.558 euro/anual în 14 plătiți) și nu au o casă în proprietate în Spania, dar subvenția are o limita de 40% din venitul lunar, atâta timp cât nu depășește 600 euro.

În ambele cazuri, limita pentru primirea asistenței se ridică la 900 de euro. Însă subvenția este redusă la 30% din venitul lunar pentru tranșa care cuprinde între 601 euro și 900 de euro. Casa închiriată trebuie să fie una obișnuită pe durata ajutorului (trei ani).

Ajutoare pentru evacuați

Cei afectați cu evacuarea din locuința lor obișnuită pot opta, de asemenea, pentru primirea de subvenții de până la 400 de euro pe lună pentru plata chiriei. Închirierea acestor apartamente nu poate depăși 400 de euro pe lună, astfel încât subvenția ar putea ajunge la 100%, după caz, pentru o perioadă de până la trei ani.

Ajutor pentru familiile cu caracteristici speciale

Pentru familiile numeroase precum și familiile în care există o persoană cu o dizabilitate de cel puțin 33%. limita care dă dreptul la acest ajutor este de până  la 30.078 de euro pe an. Limita este de 37.597,95 de euro pe an, pentru familiile numeroase speciale (patru copii sau mai mult) și cele care au o persoană cu o dizabilitate severă.

Pentru obținerea ajutorului de chirie trebuie să îndepliniți cerințele stabilite de fiecare comunitate autonomă din regiunea autonomă în care locuiți.

Pentru informații suplimentare puteți apela la telefoanele:

915 35 37 46 / 672 643 035

Program de ajutor pentru închirierea locuințelor 2019

Sursa: http://www.comunidad.madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum:

Facebook, Twitter, Instagram, VK, tecunosc și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.