Portugalia, este una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19 din lume. Guvernul portughez a decretat din nou starea de calamitate pentru a încerca să limiteze noul val de coronavirus care a început în țară. Acesta este nivelul maxim de alertă pe care guvernul îl poate decreta fără a recurge la aprobarea Parlamentului.

Guvernul va înăspri sancțiunile pentru companiile aeriene care permit îmbarcarea persoanelor fără testul de COVID-19 corespunzător. Amenzile vor ajunge până la 20.000 de euro per pasager sau chiar la suspendarea licenței de zbor pe teritoriul național.

Guvernul portughez va consolida controale în aeroporturi și va folosi companii private de securitate pentru a verifica în mod sistematic dacă toți pasagerii respectă regulile, și nu în mod aleatoriu, așa cum se întâmplă în prezent.

Măsurile se vor aplica de la 1 decembrie, când va intra în vigoare starea de calamitate.

Prim-ministrul Antonio Costa, a anunţat că toţi pasagerii curselor aeriene care vor ajunge în ţară, chiar şi cei vaccinaţi cu schema completă, vor trebui să prezinte un test negativ COVID-19 la sosire,

“Nu contează cât de mare succes a avut vaccinarea, trebuie să fim conştienţi că intrăm într-o fază de risc sporit”, a declarat Costa, într-o conferinţă de presă.

Un român care nu a pus niciodată piciorul în Spania este judecat pentru fraudă

Am văzut o creştere semnificativă (a cazurilor) în UE, iar Portugalia nu este o insulă“, a subliniat el.

Costa a mai anunţat că şi persoanele vaccinate cu schema completă vor trebui să prezinte un test negativ pentru a avea acces în cluburi, baruri, la evenimente mari şi în căminele pentru vârstnici.

De asemenea, masca de protecţie redevine obligatorie în spaţiile închise, a precizat el.

Portugalia reimpune restricții și cere test negativ pentru toți pasagerii curselor aeriene


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.