Lista state cu risc epidemiologic ridicat actualizată. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020 instituirea restricțiilor  referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 h de la data aprobării hotărârii prin care sunt stabilite iar ridicarea acestora se realizează cu data emiterii hotărârii.

Ultima actualizare la 21.05.2021

Lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat_21.05.2021

Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile în Spania la data de 21.05.2021 este 135,77.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • Blogger

Condiții de călătorie în România

Potrivit Hotărârii Nr. 28 din data 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Spania rămâne pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se aplică următoarele măsuri:

 • Testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România, însă pentru persoanele care nu prezintă test PCR la îmbarcare, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.
 • Sunt exceptate de la măsura carantinei:
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
  • persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.
  • Alte prevederi și excepții de la măsurile de carantinare si de la obligativitatea prezentării unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 se regăsesc aici: gov.ro

Călătorii care provin din țări sau zone considerate cu risc epidemiologic ridicat vor face, de asemenea, obiectul unei carantină de 14 de zile. Carantina trebuie să aibă loc la domiciliul persoanei, într-un loc declarat sau, după caz, într-un loc special desemnat de autorități.

Declarația epidemiologică. Ce este și de către cine trebuie completată la intrarea în țară

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ROU/7001

Condiții de călătorie în Spania

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată). Toți călătorii care sosesc din zone cu risc ridicat pe calea transportului aerian sau maritim sunt supuși cerinței unui test COVID-19 negativ înainte de plecare.

Începând cu 30 martie, aceeași cerință este impusă și călătorilor care trec frontiera terestră între Franța și Spania. Numai cei care lucrează în transporturi și lucrătorii transfrontalieri vor fi scutiți, împreună cu cei care locuiesc în zona de frontieră (atâta timp cât rămân pe o rază de 30 km de casă).

 • Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.
 • Poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană.
 • Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.
 • Nu este necesară carantina.

Documentație de călătorie obligatorie

Un formular trebuie completat și semnat electronic înainte de sosirea în Spania. Puteți accesa formularul și să-l semneze prin intermediul site-ului spaniol Travel Health sau aplicații pentru dispozitive Android sau iOs. După ce îl semnați, veți primi un cod QR care trebuie prezentat la sosirea în Spania (este valabil numai în formate digitale). Cu toate acestea, din motive justificate, aceasta poate fi prezentată pe suport de hârtie înainte de îmbarcare. Amintiți-vă că trebuie să completați un formular separat pentru fiecare călătorie și fiecare persoană. Toți călătorii ar trebui să completeze formularul, inclusiv copiii de orice vârstă.

Mai multe informații aici: https://reopen.europa.eu/ro/map/ESP/7001

Lista state cu risc epidemiologic ridicat actualizată


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.