Guvernul a decis să excludă Spania de pe lista țărilor galbene. La numai câteva ore după ce Institutul Național de Sănătate Publică a publicat (luni, 10 august) o nouă listă a țărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat, în care a fost inclusă și Spania, Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a aprobat o altă nouă listă de pe care această țară a fost exclusă.

Prin Hotărârea numărul 39, s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor galbene. La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice. Pe lângă acestea vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Așadar, persoanele care vin în România din Spania nu mai sunt obligate să intre în carantină sau autoizolare timp de 14 zile. Pentru toate celelalte țări de pe listă rămânând această obligativitate.

Textul Hotărârii nr. 39 privind eliminarea Spaniei de pe lista țărilor galbene

  • Art.1 – Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările ; zonele de risc epidemiologic ridicat.
  • Art.2 – Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările ; zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emise de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicațiile asupra domeniului sănătății publice.
  • Art.3 – Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăzută la art.2 se analizează toate implicațiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autoritățile administrației publice centrale, potrivit domeniului de competență.
  • Art.4 – Propunerea de instituire a carantinei în condițiile prevăzute la art.2 poate fi adoptată doar pentru zone ; regiuni administrative ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat.
  • Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

LISTA MODIFICATĂ A ȚĂRILOR INCLUSE în categoria cu risc epidemiologic o puteți consulta sau o puteți descărca de AICI!

Guvernul a decis să excludă Spania de pe lista țărilor galbene.


Articole Recomandate:


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.