Detectat primul caz de infectare cu COVID-19 şi gripă în acelaşi timp! Dubla infecţie, supranumită “flurona”, a fost descoperită la o femeie care abia născuse la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva, Israel.

Profesorul Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului, a declarat că femeia a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la centrul medical şi că au făcut o dublă verificare pentru a confirma cazul.

Vizhnitser a adăugat că femeia nu fusese vaccinată împotriva niciunuia dintre cele două virusuri, dar că nu avea simptome deosebit de puternice. 

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Ministerul israelian al Sănătăţii studiază acest caz pentru a vedea dacă ar putea provoca boli mai grave.

Vezi și:

Primul copil născut în Spania în anul 2022 este de naționalitate română

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Cazurile de COVID-19 în Israel sunt în prezent în creştere, cu aproximativ 2.308 cazuri noi raportate pe zi. Peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţară de când a început noul val al pandemiei. Ceea ce înseamnă că aproximativ 92,3% din populaţia Israelului, de peste 9,2 milioane de locuitori, a primit două doze.

În pofida ratei ridicate de vaccinare, datele arată că Israelul se află pe locul patru în Asia şi Orientul Mijlociu în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia ţării, fiind urmat doar de Bahrain, Maldive şi Georgia.

Recent, autoritățile țării au luat în considerare o schimbare de strategie și au optat pentru un model de infecție în masă pentru a obține imunitatea de grup.

Joia trecută, guvernul a aprobat a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului. Între timp continuă să studieze efectele acestuia asupra restului populației.

Surse:

  • https://www.newsweek.com/israel-reports-first-case-individual-infected-covid-flu-same-time-1664737
  • https://www.abc.es/sociedad/abci-coronavirus-israel-detecta-primer-caso-flurona-infeccion-gripe-y-covid-19-202201011732_noticia.html#vca=rrss&vmc=abc-es&vso=tw&vli=cm-general&_tcode=dzRzcGox&ref=https://t.co/ag3hqvqRU8

Detectat primul caz de infectare cu “flurona”. COVID-19 şi gripă în acelaşi timp


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.