Deliveroo a anunțat că își va înceta activitatea și va părăsi Spania pe 29 noiembrie. Decizia vine în urma unei consultări în rândul propriilor angajați, potrivit unui comunicat al platformei de servicii de livrare la domiciliu.

Concret, platforma de livrări a anunțat la sfârșitul lunii iulie începerea acestei consultări privind încetarea operațiunilor sale în Spania. Piața spaniolă reprezintă mai puțin de 2% din valoarea brută de tranzacționare (GTV) a firmei în prima jumătate a acestui an și după intrarea în vigoare a “Legii Rider“.

“Dorim să le mulțumim tuturor angajaților și restaurantelor care au colaborat cu Deliveroo în Spania, precum și clienților noștri minunați. Compania este mândră că a avut ca parteneri unele dintre cele mai bune restaurante din Spania. De asemenea, ne bucură colaborarea cu mii de riders care au muncit din greu pentru a le aduce spaniolilor milioane de mese delicioase din 2015. Aceasta, fiind inclusiv un colac de salvare pentru mulți dintre ei în timpul pandemiei”, a explicat platforma de livrare.

Deliveroo le-a mulțumit angajaților săi pentru “talentul” lor și a dorit “să le mulțumească pentru angajamentul lor față de companie și pentru tot ceea ce au făcut” în ultimii ani pe piața națională.

Vezi și:

„Lecţia de Istorie Vie” organizată la Madrid pentru elevii care urmează cursul LCCR din Spania

România divizată. Discurs de instigare la ură din partea unor jurnaliste!

În iulie, platforma a explicat că această propunere de a înceta operațiunile din Spania reflectă intenția sa de a concentra investițiile și resursele pe celelalte piețe pe care operează.

Astfel, continuând să își dezvolte rețeaua de consumatori, restaurante și supermarketuri partenere, precum și a “riderilor”. Compania dorește să-și extindă cota de piață atât în orașe noi, cât și în orașele în care este deja activă.

În plus, în momentul încetării operațiunilor, compania se va asigura că șoferii săi de livrare și angajații acestora vor primi un pachet de compensații adecvate care să respecte toate reglementările și legislația locală.

“Suntem încântați că am convenit asupra unor pachete de compensații adecvate atât pentru ei, cât și pentru riders”.

Deliveroo, operează în prezent pe 12 piețe din întreaga lume. Compania părăsește piața spaniolă, unde avea deja peste 10.000 de parteneri și opera din 2015.

Deliveroo a anunțat încetarea activității și va părăsi Spania pe 29 noiembrie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare precum: gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.