Alocație pentru copii în Spania. Reprezentantul legal al copilului aflat în România are dreptul să primească alocaţie pentru copii din statul în care îşi desfăşoară activitatea.

În Spania:

-nu există alocaţie de stat pentru copii care să se acorde necondiţionat tuturor copiilor, indiferent de veniturile părinţilor aşa cum se întamplă în România sau în alte state europene.

obţin ajutor pentru creşterea copilului doar familiile care se încadrează în baremele de venit anual stabilite de INSS.

dacă lucrează legal, reprezentantul legal al copilului trebuie să solicite întâi prestaţia pentru minori in Spania.

Daca aceştia NU au dreptul la această prestaţie în Spania(fapt dovedit prin formular european sau orice alt document în care să se specifice clar acest lucru), atunci, pentru copiii aflaţi în întreţinere în România, se poate solicita alocaţie de stat din partea statului român.

Astfel, reprezentantul legal al copilului

Va solicita în Spania Prestaţia pentru minor aflat în întreţinere (Prestación económica por hijo o menor a cargo). Aceasta este o sumă de care beneficiază copiii sub 18 ani, în funcţie de situaţia materială a familiei. Solicitarea se adresează birourilor Securităţii Sociale (Centros de Atención e Información de la Seguridad Social) din localitatea de domiciliu.

Se completează o cerere şi se anexează documentaţia solicitată. În funcţie de venitul anual al familiei, copilul va beneficia, sau nu, de această prestaţie. Pentru anul 2014 venitul anual nu trebuie să depăşească 11.519,16 euro, cuantum care se măreşte cu 15% pentru fiecare copil aflat în întreţinere, începând de la al doilea copil, inclusiv.

CITEȘTE ȘI:

Procedurile privind obţinerea permisului de rezidenţă de către cetățenii străini în Spania

SĂRBĂTORI LEGALE ÎN SPANIA 2021, VALABILE PE ÎNTREG TERITORIUL NAȚIONAL. CALENDARUL INCLUDE COMUNITĂȚILE AUTONOME

CE TREBUIE SĂ ŞTII DACĂ ÎŢI DUCI COPILUL LA ŞCOALĂ ÎN SPANIA

Alocația se poate lua de la un singur stat

Dacă, în funcţie de venitul anual al familiei, minorul nu are dreptul să beneficieze de Prestaţia pentru minor aflat în întreţinere în Spania, reprezentantul legal poate solicita în România Alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă o sumă acordată necondiţionat de veniturile familiei, conform legii.

Cererea de alocație de stat pentru copii, împreună cu documentaţia necesară, trebuie depusă personal sau prin împuternicit la primăria de domiciliu din ţară.

Dosarul depus va cuprinde şi formularul E 411, completat în partea B. Acesta se solicitată de la birourile Securităţii Sociale din Spania. Se mai poate depune orice alt document eliberat de această instituție din Spania care să dovedească faptul că împuternicitul legal al copilului nu este îndreptățit să beneficieze în Spania de prestaţia pentru copil aflat în intreţinere.

Cum poti lua alocatie pentru copii
Formular E 411

Sursa: https://madrid.mae.ro/local-news/1282

Alocație pentru copii în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.