Coduri portocaliu și galben de temperaturi extreme și vânt în Regatul Spaniei. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit autorităților spaniole, în perioada 16-17 ianuarie 2021, Peninsula Iberică va fi afectată de un val de frig polar, cu temperaturi de până la -12° C și rafale de vânt ce vor atinge o viteză de până la 100 km/h în anumite regiuni.

Astfel, conform previziunii Agenției Meteorologice de Stat spaniole (AEMET) http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy; au fost emise coduri (portocaliu și galben) de temperaturi extreme și vânt puternic pentru următoarele zone:   

Cod portocaliu de alertă de temperaturi scăzute și vânt puternic, după cum urmează:

  • Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, pentru comunitățile Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla la Mancha și Catalonia;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitățile Madrid și Castilla la Mancha.

Cod galben de alertă de temperaturi scăzute, după cum urmează:

  • Sâmbătă 16 ianuarie 2021, pentru comunitățile Castilla y Leon, Extremadura și Comunitatea Valenciană;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitatea Aragon.

Potrivit autorităților spaniole, activitatea aeroportului Adolfo Suarez din Madrid a fost reluată parțial începând de duminică, 10 ianuarie 2021, în momentul de față fiind operative terminale: T1, T4 și T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului (https://twitter.com/aena).

De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri sunt blocate, circulându-se cu dificultate. Starea drumurilor în timp real poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

Cetățenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat. Mai multe informații sunt disponibile aici – https://www.renfe.com/es/es, Twitter: @Renfe, @InfoRenfe.

Ministerul  Afacerilor Externe recomandă consultarea în permanență a informațiilor comunicate de autoritățile spaniole și respectarea cu strictețe a recomandărilor acestora. 

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112.   

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular: +34 669.362.202.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy; www.madrid.mae.ro; www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs); care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursa: http://www.mae.ro

Coduri portocaliu și galben de temperaturi extreme și vânt în Regatul Spaniei


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.