Circulație fără restricții între Romănia și Spania. Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19; test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid, trasmite Ambasada României în Spania.

Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore. Acesta va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate. Codul QR va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”. Utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.  

Începând cu 21 iunie, România nu se mai află pe listă țărilor de risc a Ministerului spaniol al Sănătății. Măsura poate fi revizuită după 7 zile.

LISTA VALABILĂ DE LA 00:00 LA 7 IUNIE 2021 PÂNĂ LA 24 ORE DIN 20 IUNIE 2021

AnnexII_between_07062021-and-20062021

LISTA VALABILĂ DE LA 00:00 LA 21 IUNIE 2021 PÂNĂ LA 24 ORE LA 27 IUNIE 2021

Annex_II_between_2162021_2762021

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.  

Atenție!

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen.

Surse:

  1. Ambasada României în Spania
  2. https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm
  3. https://reopen.europa.eu/ro/from-to/ROU/ESP

Circulație fără restricții între Romănia și Spania, începănd din 21 iunie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.