Carantină obligatorie pentru românii care vin din 6 regiuni din Spania. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de luni Hotărârea numărul 42, care instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre și dinspre Romania.

Este vorba despre regiunile Aragon, Cataluña, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor, Navarra.

Hotărârea este luată având în vedere “situația complexă generată” de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum și situația furnizată luni de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 115,7 – superioară valorii înregistrate pe teritoriul României (89,0).

https://www.diasporamadrid.com/carantina-obligatorie-pentru-persoanele-care-sosesc-in-romania-din-10-regiuni-spaniole-lista-actualizata/

Astfel, pentru Regatul Spaniei, măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr.42 din 17.08.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Listă în vigoare de la data de 18.08.2020,ora 0:00.

Carantină obligatorie pentru românii care vin din 6 regiuni din Spania


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.