Carantină 14 zile pentru cetățenii care sosesc din țările de pe lista galbenă. Persoanele care vin din țări cu indice de infectare mai ridicat decât al României vor intra în carantină pentru 14 zile, a anunțat luni seară ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

În a opta zi aceștia pot face un test la cerere. Dacă testul este negativ, în a zecea zi pot ieși din carantină.

De asemenea, cei care vin din aceleași țări dar pentru cel mult trei zile pot prezenta un test negativ făcut în ultimele 48 de ore, a mai spus Nelu Tătaru.

După ce România a înregistrat un val de peste 2.000 de îmbolnăviri pe zi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții pentru a încerca prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Acest mecanism va intra în vigoare pe 7 octombrie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista țărilor incluse în Zona Galbenă, pentru care se impune carantina 14 zile la revenirea în România. Printre ele se numără Israel, Spania, Cehia, Franța, Olanda, Republica Moldova, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria, Ucraina, Slovacia sau Austria. 

LISTA INTEGRALĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI

Art. 1 (1) Se aprobă lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020, prevăzută în anexă.

(2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2; efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

(3) Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieşi din carantină după a 10 zi; dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Carantină 14 zile pentru cetățenii care sosesc din țările de pe lista galbenă în România


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.