Cum poți verifica dacă și unde s-a votat cu CNP-ul tău. Pentru europarlamentare și referendum va fi folosit Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV). La momentul prezentării la urne, cetățenilor li se vor scana cărțile de identitate, astfel fiind prevenite voturile multiple.

A doua zi, pe 27 mai 2019, va fi disponibil formularul prin care românii pot întreba la AEP dacă CNP-ul lor a fost sau nu folosit la votul din 26 mai privind alegerile europarlamentare și referendumul pe Justiție, iar dacă da, la care dintre ele.

Sistemul electronic de monitorizare a prezenței la vot a fost introdus prin Ordonanță de urgență -OUG 6/2019. Astfel, potrivit Ministerului de Interne, la alegerile europarlamentare 2019 și referendum 2019, AEP, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

Sursa: www.mediafax.ro

Cum poți verifica dacă și unde s-a votat cu CNP-ul tău


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.